individuele therapie


Heb je het gevoel dat je vastloopt in het leven, ervaar je terugkerende patronen of wordt het je allemaal teveel?
Voel je je angstig, verdrietig, boos, teleurgesteld, eenzaam of ongelukkig?
Ervaar je conflicten met anderen of heb je het gevoel dat je in gevecht bent met het leven en wil je dat graag oplossen?
Ervaar je fysieke klachten en wil je graag de onderliggende oorzaak daarvan oplossen?
Wil je graag dieper in contact komen met je gevoel en leren hoe je met onverwerkte gevoelens kunt omgaan?Manier van werken?

 

We beginnen met een gesprek, je vertelt waar je tegen aanloopt in het leven. We maken ruimte om op een veilige manier te onderzoeken wat er moeilijk loopt.

In respect en vertrouwen gaan we samen naar het verdiepen van het problemen.

Inzicht krijgen in de persoonlijke problemen gaat beter wanneer je in contact bent met jezelf, met het eigen innerlijk, dus niet alleen met je gedachten, maar vooral ook met je gevoelens. Ik nodig je uit om stil te staan bij jezelf en aandacht te geven aan wat je vanbinnen ervaart.

Of het nu ontzettend prettige of eerder vreselijk vervelende sensaties zijn, het is belangrijk dat datgene wat zich aandient, zijn plaats kan krijgen.

Het ervaren en toelaten is op zich vaak al een doeltreffende manier naar verandering.

Daarnaast help ik je ook om hier uitdrukking aan te kunnen geven. 

 

Ik werk op een integratieve manier. Dat betekent o.a. dat er afgestemd wordt op welke begeleidingsvorm er op dat moment het beste bij je past, bij je specifieke vragen, proces, situatie en systeem. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken uit de psychotherapie.

 


Methodieken waar ik o.a. mee werk:

 

-  bewust doorvoelen

- individuele opstellingen

- werken met het innerlijk kind

- geleide visualisaties

- schrijfmethodieken

- .....