energetische therapie


energetische therapieDoor alles wat leeft stroomt levensenergie. 


Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.
De kanalen waardoor deze energie van nature door het lichaam gaat, zijn bij veel mensen geheel of gedeeltelijk geblokkeerd geraakt door pijnlijke en/of onverwerkte ervaringen. De levensenergie kan daardoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.

Als je langdurig uit balans bent op het mentale of emotionele vlak kan dit lichamelijk onbalans tot gevolg hebben in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is.


Een energetische behandeling is erop gericht om het evenwicht te herstellen.

Bij een energetische behandeling worden er blokkades opgeruimd op zowel emotioneel als fysiek niveau en wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd.


Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel en wordt er gewerkt met kosmische energie overdracht en zachte aanrakingen. 


Je kan de werking van de energie voelen als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte, borrelen van de darmen, ontspanning of een loom gevoel.

Het kan ook zijn dat u niets voelt. Dit heeft geen effect op de behandeling. Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren.

Indien dit gebeurt, is het zeer tijdelijk en is er geen reden voor ongerustheid.


Om effect te bereiken zijn op z'n minst 3 behandelingen aan te bevelen. Over het algemeen zijn er bij langdurige of chronische klachten meer behandelingen nodig. Amsui reiki


Bij amsui reiki wordt gewerkt met kosmische dag energie. Universele levensenergie is overal om ons heen aanwezig in alles wat leeft. Het is de basis-energie waaruit we bestaan. Amsui reiki is een natuurlijke behandelmethode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. 

Met zachte aanrakingen wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveert en worden emotionele en lichamelijke blokkades opgelost.

Deze behandeling bewerkstelligt herstel op zowel emotioneel als fysiek niveau.  

Door het oplossen van oude overtuigingen, oude pijnen en emotionele knopen ontstaat er harmonie ins onszelf en daardoor ruimte voor groei.

De energie vindt de weg naar de plaatsen in ons lichaam die het nodig hebben. 


Een Amsui reiki behandeling helpt om:

je innerlijke balans terug te vinden

meer energie te krijgen

het emotioneel evenwicht terug te vinden 

keuzes te kunnen maken

 je in contact te brengen met je Innerlijke Zelf
 inzichten te verschaffen in gevoels-en denkpatronen

 te herstellen van depressies, burn-out, ...Energetische cranio - sacraal therapie


Cranio-sacraal therapie is een luisterende non-directieve behandeling die de functies van het cranio-sacraal systeem optimaliseert. De term 'cranio-sacraal' verwijst naar de plaats van dit syteem in het lichaam, namelijk de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Het cranio-sacraal systeem is een fysiologisch systeem met eigen ritmische bewegingen (net als de ademhaling en de hartslag). Deze ritmische bewegingen zijn, naast de schedel, de ruggengraat en het heiligbeen, voelbaar over heel het lichaam. Bij een behandeling 'luistert' de therapeut met de handen naar de ritmes van dit systeem. Het ritme wordt gevolgd en daar waar nodig gestimuleerd. Het is een belangrijk principe dat het lichaam altijd op zoek is naar een natuurlijk evenwicht.

Tijdens de behandeling wordt jouw lichaam, door zachte aanrakingen op verschillende plekken van het lichaam, uitgenodigd om zichzelf te genezen door de aanwezige blokkades op te heffen. 

Naast het werken met de ritmes van het cranio-sacraal systeem werk ik tijdens de behandeling ook met de kosmische dag energie.Zowel tijdens een Amsui reiki sessie als een cranio-sessie lig je op de behandeltafel en worden zachte aanrakingen op het lichaam toegepast bovenop de kledij.